А.Яценюк: На следующей неделе должно быть создано независимое национальное агентство по закупке лекарств и медпрепаратов

28.10.2015, 14:51

Премьер-министр Украины Арсений Яценюк поручил министру здравоохранения Александру Квиташвили на следующее заседание Правительства вынести решение о создании независимого национального агентства по закупке лекарственных средств и медицинских препаратов. Об этом глава правительства подчеркнул на заседании Кабинета Министров в среду, 28 октября (Укр.).

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності "вивести з-під Міністерства охорони здоров'я функцію закупівлі лікарських засобів".

"Чому йде війна за посаду Міністра охорони здоров'я? Мета тільки одна - призначити свого міністра, щоб він контролював всі закупівлі. Функція Міністра відповідно як до закону, так і до коаліційної угоди, лежить у формуванні державної політики, а не витрачанні державних грошей на закупівлі чи управлінні об'єктами державної власності", - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі на наступне засідання Уряду винести рішення про створення незалежного національного агентства з закупівлі лікарських засобів та медичних препаратів.

"Буде номінаційний комітет, міжнародні організації призначать керівника і будуть контролювати систему закупівель лікарських засобів і медичних препаратів за державні кошти", - підкреслив він.

"Ми повинні поставити в цьому крапку на наступному тижні", - додав Арсеній Яценюк.
Інф. Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

 

Читайте також

Читайте также