А.Яценюк: Украина поднялась на четыре пункта в рейтинге Всемирного банка Doing Business

28.10.2015, 14:56

Украина поднялась на четыре пункта в рейтинге Всемирного банка Doing Business. Основная реформа, которая повлияла на улучшение рейтинга, проведенная в регистрации предприятий, - подчеркнул премьер-министр Украины Арсений Яценюк, - требует в Минэнергоугля и НКРЕКП демонополизировать этот рынок. Об этом глава правительства заявил на заседании Кабинета Министров в среду, 28 октября (Укр.).

Глава Уряду нагадав, що в минулому році позиція України у рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку зросла зі 112 до 96 місця. У цьому році Україна піднялася на чотири позиції: "По звіту Світового банку, основна реальна реформа зроблена в реєстрації підприємств, яка вплинула на покращення рейтингу, - у реєстрації власності", - підкреслив Арсеній Яценюк, висловивши вдячність Міністру юстиції України за впровадження цієї реформи.

Водночас Глава Уряду підкреслив, що у рейтингу Doing Business позицію України "потягнули вниз" показники легкості підключення до систем електропостачання: "Це те, про що я вже говорю протягом останнього року і звертаюся до Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг і до Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Як була монополія, так і залишилася. Як були найгірші підходи підключення, так і є. Як не було закону і нових правил, так і немає".

"Укотре публічно звертаюся до відомств, які відповідають за українську енергетику, внести відповідні акти і нарешті демонополізувати цей ринок і дати можливості суб'єктам підприємницької діяльності на прозорих і вільних умовах підключатися до мереж електропостачання", - наголосив Арсеній Яценюк.

Він також наголосив на необхідності подальшої роботи в питанні правової реформи, "захисту прав власності і вирішення питання неплатоспроможності юридичних осіб".

Щодо подальших законопроектів, які потребують ухвалення Парламентом, Глава Уряду зазначив: "Прикро, що нам не вдалося отримати підтримку Парламенту".

Глава Уряду наголосив на необхідності проводити "тематичні дні" у Парламенті. Арсеній Яценюк повідомив, що провів на цю тему розмову з Головою Верховної Ради України: "Голова Парламенту повністю підтримує необхідність формування порядку денного за тематикою".
Інф. Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Читайте також