П. Розенко: В течение ноября-декабря за субсидиями обратится около миллиона украинских семей

29.10.2015, 17:25

Министерство социальной политики Украины прогнозирует, что в течение ноября-декабря в местные органы социальной защиты населения по оформлению субсидий обратится не менее 1миллиона украинских семей. Об этом во время заседания Коллегии Минсоцполитики с участием руководства облгосадминистраций и местных органов социальной защиты населения заявил Министр социальной политики Павел Розенко (укр.).

"Після початку опалювального сезону, коли люди отримають нові платіжки, ми очікуємо, що до місцевих органів соцзахисту звернуться щонайменше 1 млн. родин.

Ми повинні бути готові до цього і максимально ефективно організувати процес оформлення субсидій в опалювальний період", - наголосив він.

Павло Розенко також підкреслив, що у грудні, за підсумками кампанії з призначення і перерахунку субсидій, він ставитиме питання щодо притягнення до відповідальності, аж до звільнення з посад, тих керівників обласних і районних адміністрацій, які не налагодили нормальним чином процес оформлення субсидій і саботували реформу системи субсидій у себе в області чи районі.

У свою чергу, заступник Міністра соцполітики Віталій Мущинін поінформував, що на сьогодні вже оформили субсидії 3,8 млн. сімей. На опрацюванні у місцевих органах соцзахисту перебувають ще 350 тис. заяв. Протягом останніх тижнів спостерігається стрімке зростання кількості звернень за призначенням субсидій, відзначив він.

За словами Мущиніна, середній по Україні відсоток сплати за житлово- комунальні послуги з урахуванням наданої родині субсидії складає 7,7%. "Навіть у нових платіжках цей відсоток не зросте", - запевнив заступник Міністра.
Інф. Прес-служби Міністерства соціальної політики України.

 

Читайте також