Отдельные страны Шенгенского соглашения временно ввели пограничный контроль на своих границах

14.11.2015, 11:48

Отдельные страны Шенгенского соглашения, в частности, Австрия, ФРГ, Франция, Швеция, временно ввели пограничный контроль на своих границах. Франция временно возобновила такой контроль на всех видах транспорта (воздушный, железнодорожный, морской, речной, автомобильный) на период с 13 ноября по 13 декабря 2015 в связи с проведением 21-й Конференции Сторон Рамочной конвенции ООН об изменении климата и 11-й Встречи сторон Киотского протокола. (укр.)

Зазначені обмеження не призупиняють право на в'їзд іноземців до країн Шенгенської угоди і не змінюють перелік необхідних документів для їх відвідання.

Водночас, важливо враховувати, що прикордонний контроль може здійснюватися як у постійних місцях контролю, так і мобільними постами у прикордонній зоні країн. Органи, уповноважені здійснювати таку перевірку, мають право вимагати документи, що є підставою для перебування/проживання в країні слідування іноземця та підтверджують мету поїздки, бронювання готелю/місця проживання, наявність фінансових засобів для покриття витрат пов'язаних з подорожжю, тощо.
Інф. Прес-служби Міністерства закордонних справ.

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також

Читайте также