А.Яценюк: Мы вернули "Нафтогазу" 3 миллиарда гривен долга компании Дмитрия Фирташа "Ostchem"

26.12.2015, 12:49

"В результате уголовного производства МВД и наших жестких и четких действий, НАК "Нафтогаз Украины "получил полную сумму задолженности по компании" Ostchem ", которая принадлежит Дмитрию Фирташу, - 3 миллиарда гривен", - заявил на заседании правительства в пятницу, 25 декабря премьер-министр Украины Арсений Яценюк. (укр.)

Арсеній Яценюк нагадав, що компанія "Ostchem" Дмитра Фірташа мала перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" борги у розмірі 3 мільярди гривень з 2010 року.

"Міністерство внутрішніх справ порушило кримінальне провадження, арештувало активи компанії "Ostchem". І внаслідок цього кримінального провадження і жорстких та чітких дій, НАК "Нафтогаз України" отримала повну суму заборгованості з компанії "Ostchem", яка належить Дмитру Фірташу", - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду висловив вдячність персонально Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову, слідчим і Голові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву "за те, що ми повернули державній компанії 3 мільярди гривень, на які майже ніхто не сподівався".

"Це і є реальна боротьба з корупцією. Це і є реальна деолігархізація країни. Це тільки перші кроки, але 3 мільярди гривень - це серйозний крок", - додав Арсеній Яценюк.
Інф. Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Читайте також

Читайте также