Г.Зубко: В течение отопительного сезона украинцы смогут экономить около 20% стоимости услуг по централизованному отоплению

05.01.2016, 11:25

На протяжении отопительного сезона украинцы смогут экономить около 20% стоимости услуг по централизованному отоплению. Это стало возможным благодаря изменениям в порядке начисления платы за услуги централизованного отопления для населения, которые разработало Министерство регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства. По словам его главы, вице-премьер-министра Украины Геннадия Зубко, ключевым позитивом решения является то, что граждане будут платить только за фактически потребленное тепло (укр.)

Відповідно до розробленої фахівцями Міністерства методології, відтепер основними чинниками, які визначають розмір щомісячної плати за послуги з централізованого опалення є:

- фактична температура зовнішнього повітря у розрахунковому місяці (чим тепліший місяць, тим менша плата за послугу у розрахунковому місяці, і навпаки);

- тривалість опалювального сезону і середньозважена річна витрата теплової енергії протягом опалювального сезону, які враховані у встановлених уповноваженим органом тарифах на послуги з централізованого опалення для конкретного виконавця, що надає послуги у відповідному населеному пункті;

- фактична кількість діб надання послуги у розрахунковому місяці;

- календарна кількість діб в розрахунковому місяці.

"Ми створюємо умови, в яких комунальники повинні працювати так само, як роблять їхні європейські колеги, зважаючи на прогноз погоди та не спалюючи дорогоцінні енергоресурси у повітря. Практику, коли громадяни платили за взяті "зі стелі" цифри, ми припиняємо. Також довожу до загального відома, що нові правила діятимуть з 19 грудня, коли й булі ухвалені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. N 630", - додав Геннадій Зубко.

Геннадій Зубко зауважив, що за надані у грудні 2015 року послуги з централізованого опалення, плата споживачам таких послуг нараховуватиметься у період, коли набрала чинності відповідна постанова Кабміну.

"Зважаючи на те, що розрахунковим періодом є календарний місяць, Мінрегіон вже звернув увагу обласних та Київської міської державних адміністрації, що плата за послуги з централізованого опалення за грудень 2015 року повинна нараховуватися споживачам за новою методологією", - додав він.
Інф. Прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 

 

Читайте також

Читайте также