В Таллинне обсудили перспективы сотрудничества Украины и Эстонии в культурной сфере на 2017-2021 годы

12.03.2016, 13:12

11 марта в г.Таллинн, в рамках визита в Эстонскую Республику для проведения встреч с руководителями правительственных и парламентских учреждений, в функциональные обязанности которых отнесены вопросы европейской интеграции, заместитель министра культуры Украины по вопросам европейской интеграции Андрей Витренко провел встречу с заместителем Генерального секретаря Министерства культуры Эстонской Республики госпожой Анне-Ли Рейма (укр.).

Під час зустрічі розглядалися питання запозичення естонського досвіду у розвитку креативних індустрій та реформуванні інших галузей культурної політики держави.

"Досвід Естонії в розвитку культурних і креативних індустрій є важливим для нас в процесі реформування сфери української культурної політики, і ми сподіваємося на плідну співпрацю з нашими естонськими партнерами в цьому питанні", - зазначив Андрій Вітренко.

Естонська сторона висловила свою готовність до обміну досвідом, зокрема в питанні створення та функціонування Національного бюро програми ЄС "Креативна Європа", головним завданням якого є інформування культурних організацій про умови участі у програмі та можливості фінансування культурних проектів у співпраці з європейськими партнерами.

Окремо сторони обговорили питання укладання програми співробітництва та спільних заходів обох країн в культурній сфері на 2017-2021 роки.

Перебуваючи з візитом у Таллінні, Андрій Вітренко також ознайомився з діяльністю естонського Центру української культури та оглянув, створений при Центрі, музей української культури і побуту, які засновані українською громадою Естонії.
Інф. Прес-служби Міністерства культури України.

Читайте також

Читайте также