Об обстановке на украинско-российской границе и в зоне проведения АТО

12.03.2016, 15:23

Пограничники продолжают осуществлять охрану украинско-российской границы и линии разграничения между силами АТО и боевиками. За прошедшие сутки обстрелов блокпостов, где пограничники несут службу вместе с военнослужащими ВСУ, не было. Беспилотных летательных аппаратов пограничниками зафиксировано также не было (укр.).

На адміністративній межі з АР Крим прикордонні наряди від Бердянського загону виявили польоти 4 російських вертольотів Ми-8 та Ми-24. Літальні апарати рухалися вздовж адмінмежі над тимчасово окупованою територією півострова. За даним фактом поінформовані взаємодіючі підрозділи ЗСУ.

У Костянтинівському районі Донецької області прикордонники Краматорського загону затримали чоловіка, який причетний до діяльності незаконних збройних формувань. Інформацію про даного громадянина отримали оперативні співробітники прикордонного відомства. З'ясувалося, що він ніс службу на блокпостах у Краматорську, входив до складу терористичних підрозділів, а також брав участь у бойових діях в районі Дебальцевого. Наразі затриманого передали представникам Національної поліції в Донецькій області та направлено повідомлення про виявлення правопорушення передбаченого ст. 260 КК України.

В районі н.п Лисичанськ зведеною мобільною групою затримано вантажний автомобіль "ДАФ" з металобрухтом. Загалом в автівці перевозили 25 тонн вантажу. Наразі водія та транспортний засіб передано співробітникам Національної поліції у Луганської області.

У контрольному пункті "Мар'їнка" прикордонники Краматорського загону спільно з представниками фіскальної служби виявили кошти та медичні засоби, які везли на непідконтрольну територію. 30 тисяч рублів РФ та 340 упаковак медичних препаратів були приховані у легковику "Лада Пріора". Даний транспортний засіб передано зведеній мобільній групі для прийняття правового рішення.

На контрольному посту "Кривий Торець" прикордонники вилучили мобільні телефони та планшети. Їх виявили під час перевірки локомотива поїзду, який слідував у Дніпродзержинськ. Всього прикордонний наряд знайшов 4 сумки та 1 ящик, в яких знаходилися більше 110 телефонів та 15 планшетів, а також аксесуари до них.
Інф. Прес-служби Адміністрації державної прикордонної служби України.

Читайте також

Читайте также