Во Львове пройдет 26-й "Форум издателей"

16.09.2019, 14:49
Во Львове пройдет 26-й "Форум издателей"

18 сентября во Львове крупнейшее книжное и литературное мероприятие Центрально-Восточной Европы откроет двери для своих посетителей. (укр.)

18-22 вересня 2019 року у Львові та у понад 30 локаціях міста пройде 26 BookForum – Головний культурний фестиваль країни.

Співорганізатори: ГО «Форум видавців», Український інститут книги, Львівська міська рада, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація. 26 BookForum реалізовується за підтримки Українського культурного фонду.

Цьогоріч участь у форумі візьмуть понад 1000 авторів, видавців, громадських активістів, перекладачів, культурних менеджерів, художників та інших представників культурної, мистецької та інтелектуальної еліти України та світу.

"BookForum - це найбільш масштабна, знакова і культурна подія в Україні. І мені дуже приємно відзначити, що Львів відіграє таку важливу роль у культурній сфері держави. Я впевнений, що і цьогоріч BookForum матиме такий же успіх, як і мав завжди. Зі сторони Львіської ОДА ми завжди підтримували цей захід і продовжуватимемо робити це й надалі",- зазначив голова Львівської ОДА Маркіян Мальський під час брифінгу з нагоди проведення заходу.

У програмі фестивалю понад 1000 літературних, мистецьких, освітніх і соціальних заходів, 250 дискусій на суспільно-політичну тематику, 700 подій та понад 30 локацій в центрі Львова.

Фокусною темою фестивалю стане "Відшукування причетного".

Серед почесних гостей: індійська письменниця Арундаті Рой, азербайджанський письменник та журналіст, лауреат літературних конкурсів, автор світового бестселеру "Солодка сіль Босфору" Ельчін Сафарлі, вірменська письменниця, лауреатка французької премії "Найкраща книга року" Мар'ям Петросян.

Урочисте відкриття 26-го міжнародного літературного BookForum відбудеться о 19:00 год у Львівській національній філармонії.

Инф. ИЦ "ЭЛВИСТИ" по материалам интернет-изданий.

Читайте також