Оперативні дані Генштабу станом на ранок 12 березня

12.03.2022, 12:06
Оперативні дані Генштабу станом на ранок 12 березня

Україна 17-й день протистоїть російським загарбникам. Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на ранок 12 березня.

"Сили оборони України дають гідну відсіч та стримують наступальну операцію збройних сил РФ на всіх напрямках. Противник, в Поліському, Сіверському, Південнобузькому операційних районах, має великі втрати у живій силі та техніці, зупинений та намагається закріпитись на раніше захоплених рубежах", - повідомили в Генштабі.

На Донецькому напрямку під час спроб просунутися вперед російський ворог отримав гідну відсіч від Українських Захисників та був зупинений на окремих напрямах. На решті напрямків окупанти суттєво зменшили темпи просування.

В Генштабі додали, що від початку бойових дій тридцять одна батальйонно- тактична група противника, яка діяла на території України, втратила боєздатність.

За результатами бойових дій більшість підрозділів російських збройних сил, що мали безпосередній вогневий контакт з підрозділами Збройних Сил України деморалізовано, морально-психологічний стан особового складу продовжує знижуватися, фіксуються випадки здачі в полон окремими групами. Протягом останніх трьох діб спостерігається рух малих груп дезертирів противника у напрямку державного кордону.

"Ворог відчуває велику проблему з комплектування резерву. Збройні Сили України у злагодженій взаємодії з іншими складовими сектору безпеки і оборони держави та силами національного спротиву стримують масований наступ окупаційних військ. Віримо в Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!", - підсумували в Генштабі.

Раніше голова військової адміністрації Києва Микола Жирнов повідомив, що російські війська призупинили наступ на Київ, однак від намірів оточити столицю не відмовилися. Зараз складними, але контрольованими залишаються Житомирський та Вишгородський напрямки. Про це повідомляє ZN.UA.


 


 

 

Читайте також

Читайте также