НБУ: Українці повертають гроші на депозити

19.05.2022, 11:54

Національний банк України з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну спостерігає тенденцію до зростання обсягу коштів клієнтів у банках. Про це повідомляє Finance.UA, посилаючись на пост голови Нацбанку Кирило Шевченко у Фейсбуці.

"З першого дня війни ми уважно відслідковуємо динаміку фондування. І за понад 80 днів повномасштабного вторгнення бачимо, що тренд на зростання обсягу коштів клієнтів у банках зберігається. Це чіткий індикатор довіри українців до банківської системи та запорука збереження високої ліквідності, навіть попри воєнні ризики. Наведу найсвіжіші оперативні дані на підтвердження: станом на 16 травня маємо загалом плюс 90 млрд грн в еквіваленті за коштами юридичних та фізичних осіб в усіх валютах за фіксованим курсом порівняно з першим днем війни 24 лютого", - йдеться у повідомленні.

За словами Шевченка, через потужний інформаційний тиск напередодні війни спостерігався певний відплив коштів населення, проте уже в березні-квітні він був компенсований зростанням депозитів.

Читайте також