Кличко попередив киян про важкий опалювальний сезон

27.06.2022, 15:59

Міський голова Києва Віталій Кличко попередив, що цьогорічний опалювальний сезон буде складним: температура в оселях може бути нижчою ніж зазвичай. Про це він сказав в ефірі національного телемарафону.

За його словами, в питанні підготовки до опалювального сезону місто співпрацює з державою, оскільки залежить від постачання енергоносіїв. Мер зазначив, що місцева влада робить усе можливе, щоб використовувати сучасні технології, готуючись до зими.

Про те, що цьогоріч на українців чекає складний опалювальний сезон, попереджав і Володимир Зеленський. Так, за словами президента, уряд створює штаб для підготовки до наступного опалювального сезону. Україна не продаватиме газ та вугілля за кордон, весь внутрішній видобуток буде спрямований на внутрішні потреби українців.

За даними уряду, Україна завершила опалювальний сезон із 9 млрд кубометрів газу у газосховищах, після чого одразу почалося їхнє поповнення. Станом на 1 червня в підземних сховищах зберігається вже 10 млрд кубометрів газу, але до початку опалювального сезону запаси хочуть збільшити до щонайменше 19 млрд кубометрів.

Читайте також