Єгипет не відмовився від українського зерна - буде новий контракт

01.08.2022, 17:12

Як повідомив віце-президент Торгово-промислової палати (ТПП) України Михайло Непран, Україна та Єгипет ухвалили рішення закрити попередній контракт із нездійсненними умовами, і укласти нову угоду, за якою і буде здійснено закупівлю пшениці. Про це повідомляє "Українська аграрна конфедерація".

"До того, як повідомив мені наш посол у Єгипті Микола Нагорний, єгипетська сторона офіційно запевнили його в тому, що вона в жодному разі не відмовляється від співпраці з Україною, що вони розуміють ситуацію з блокуванням портів, і Єгипет надалі готовий працювати з Україною і закуповувати зерно", - наголосив представник ТПП.

Нагадаємо, що контракт на постачання 240 тис. тонн пшениці було підписано наприкінці 2021 року, а постачання мали відбутися у березні- квітні цього року. За цей час вартість зернових суттєво змінилася, що також буде відображено у новому контракті.

"Наші зернотрейдери мені сказали, що вони навіть радіють такій ситуації, бо коли укладалася угода у грудні минулого року, то ціна була десь $250 за тонну. Наразі ціна зросла майже вдвічі. Тобто, з економічної точки зору їм навіть вигідніше стало, адже новий контракт підписуватиметься вже за іншою ціною, тобто всі кричали, що "зрада", а виявилася перемога", - підсумував Непран.

Читайте також