В Державному аграрному реєстрі зареєструвалося понад 3 тисячі аграріїв

25.08.2022, 14:57

За 1,5 тижні з моменту запуску Державного аграрного реєстру в ньому вже зареєструвалося понад 3 тисячі аграріїв. Серед лідерів - Львівська, Київська, Кіровоградська та Вінницька області.

Про це розповів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик під час брифінгу у Медіацентрі Україна, повідомляє пресслужба відомства.

"Державний аграрний реєстр - це "Дія" для агровиробників. Платформа створена не для податкового чи іншого контролю, а виключно для того, щоб зробити процес підтримки наших фермерів максимально комфортним", - підкреслив він.

Принцип роботи ДАРу побудований на тому, щоб зробити всі процедури якнайменше бюрократизованими, а також відкрити українським аграріям спрощений доступ не тільки до державної підтримки, а й до міжнародної технічної та гуманітарної допомоги, пояснив Денис Башлик.

Отримати допомогу тепер доступніше. Для цього потрібно мати тільки кваліфікований електронний підпис або електронний цифровий підпис та зареєструватися.

Платформа ДАР також має спростити аграріям можливість отримання кредитів, адже у майбутньому до Реєстру планують долучити українські банки.

Якщо вся історія роботи агровиробника буде в реєстрі, це дуже спростить процес надання кредитів та спілкування з банками", - наголосив Денис Башлик.

Читайте також