В Україні запустили платіжну картку для розрахунків криптовалютою

23.09.2022, 18:12

Unex Bank, компанія Mastercard та фінтех-стартап Weld Money запустили в Україні криптовалютну платіжну картку weld card, яка дозволяє розраховуватися криптовалютою за товари та послуги всюди, де доступні безготівкові оплати. Про це повідомляє видання "ITC".

Weld card - це цифрова платіжна картка на базі Debit Mastercard, яка прив'язана до криптовалютного гаманця на платформі Weld Money. Картку можна додати до Apple Pay, Google Pay і розраховуватися криптовалютою за товари та послуги без необхідності користувачу самостійно конвертувати її у звичайну (фіатну) валюту.

Щоб оплатити покупки за допомогою weld card, власнику треба прикласти смартфон або смартгодинник (з підтримкою Apple Pay, Google Pay) із цифровою карткою до POS-терміналу. При онлайн-покупках можна традиційно ввести дані картки на сайті магазину. Після цього банк проведе розрахункову операцію в гривні, а еквівалент використаної клієнтом гривневої суми списується з криптовалютного балансу користувача на платформі Weld Money. Конвертація криптовалюти відбувається в автоматичному режимі, жодні додаткові комісії з користувача не стягуються.

Крім того, власники weld card можуть знімати готівкові кошти в банкоматах, що підтримують технологію безконтактної оплати.

Оформлення віртуальної картки відбувається онлайн на платформі Weld Money.

Читайте також