Військові облігації тепер можна придбати у застосунку Дія

04.10.2022, 16:25

У застосунку Дія доступна нова послуга - купівля військових облігацій. Це цінні папери, що випускає держава під час воєнного стану. Про це повідомляється на сайті Міністерства цифрової трансформації України.

Військові облігації стали дієвим інструментом для підтримки економіки України та Збройних Сил.

"Останні 3 роки ми робили спілкування українців із державою простим, зручним і швидким. Тепер ми даємо людям можливість допомогти державі у надскладні часи так само просто і зручно, придбавши військові облігації в Дії. Вони підтримують Збройні Сили, які знищують ворога та деокуповують міста. Це ваш внесок, що працює на перемогу", - зазначив Михайло Федоров, Віцепрем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації України.

Вартість однієї військової облігації - від 900 гривень. Вони різняться за: датами виплат - на строк до 1,5 року; відсотками доходу - від 11 до 16 відсотків річних; назвами на честь тимчасово окупованих міст та територій - Херсон, Мелітополь, Маріуполь, Крим тощо.

Дія не продає облігації самостійно. Застосунок лише допомагає придбати облігації в одного із партнерів - банків та ліцензованих брокерів.

Читайте також