НАБУ та САП повідомили про підозру голові НБУ Шевченку

07.10.2022, 17:27

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру чинному голові Національного банку України Кирилу Шевченку. Про це повідомляє "Судово-юридична газета", посилаючись на пресслужбу САП.

Повідомляється, що викрито протиправну діяльність службових осіб державного АБ "Укргазбанк", яка призвела до збитків в сумі понад 206 млн гривень. Встановлено, що керівництво банку, володіючи інформацією про укладені з великими клієнтами договори банківського обслуговування, використали її для розкрадання грошових коштів.

Слідством встановлено, що впродовж 2014 - 2019 років за цією схемою 52 фіктивним агентам безпідставно перераховано кошти державного банку в сумі понад 206 млн гривень. У кримінальному провадженні п'яти основним фігурантам повідомлено про підозру. Серед них - голова Національного банку України, колишні та чинні високопосадовці банківських установ.

В САП уточнюють, що факти, викладені в повідомленні про підозру, не стосуються періоду перебування Голови Нацбанку на посаді та виконання ним повноважень керівника центрального банку України.

Нагадаємо, Шевченко очолив НБУ 16 липня 2020 року. До цього він займав посаду голови правління "Укргазбанку".

Читайте також