"JOINT ASSISTANCE-2005"

10.10.2005, 16:10
"JOINT ASSISTANCE-2005""JOINT ASSISTANCE-2005"

Многонациональные международные учения "Joіnt assіstance - 2005" взяли старт 9 октября 2005 года на Яворовщине. Для участия в этом мероприятии собрались свыше 500 спасателей из с разных стран мира. (укр.)

В перший день навчань підрозділи Служби безпеки України та МВС України відпрацювали силову фазу антитерористичної операції. Військовослужбовці батальйону радіаційного, хімічного та бактеріологічного захисту МО України продемонстрували навички з проведення хімічної розвідки місцевості. Підрозділи Державної спеціальної аварійно-рятувальної служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи відпрацювали дії з проведення пошуково-рятувальних робіт на об'єкті, де, за сценарієм навчань, відбувся терористичний акт.

Сьогодні, 10 жовтня, підрозділи МНС України та міжнародні команди рятувальників відпрацьовуватимуть проведення аварійно-рятувальних заходів із надання допомоги населенню, що постраждало внаслідок дії хімічних речовин, ліквідації наслідків аварії на хімічному підприємстві тощо. Серед основних питань - налагодження взаємодії та обміну інформацією між рятувальними командами України та інших держав-учасниць навчання.

Серед практичних завдань, що постануть перед рятувальниками з понад 20 країн світу - ліквідація пожеж, проведення пошуково-рятувальних робіт в населених пунктах та на промислових об'єктах, ліквідація умовних витоків хімічних речовин, надання невідкладної медичної допомоги постраждалому населенню, очищення джерел водопостачання, навчання населення діям у різноманітних екстремальних ситуаціях та правил користування індивідуальними засобами захисту тощо.

Для представників делегацій країн-учасниць навчань відбудеться нaуково-практичний семінар.

Детальна інформація про хід навчань та фотоматеріали будуть розміщуватися впродовж 10-14 жовтня на офіційному веб-сайті Головного управління МНС України в Львівській області у розділах "Актуально", "Наші новини" та "Фотогалерея". Адреса веб-сайту: http://www.01.lviv.ua. Оновлення матеріалів та поповнення фото галереї буде здійснюватись кожні дві години.

Читайте також