Морская отрасль в зеркале национального морского рейтинга Украины 2007

09.04.2008, 13:13
Морская отрасль в зеркале национального морского рейтинга Украины 2007

28 марта 2008 года состоялась торжественная церемония награждения победителей Национального морского рейтинга Украины по итогам 2007 года. Среди почетных гостей церемонии был исполняющий обязанности заместителя председателя Одесской областной государственной администрации Петр Хлицов. (укр.)

Національний морський рейтинг — це проект журналу «Порти України» і інформаційно-аналітичного центра «BlackSeaTrans», який поглиблено вивчає ринок водного транспорту і виявляє за підсумками кожного року лідируючі підприємства у двох десятках різних номінацій. Головні критерії підведення підсумків — реальні досягнення і зрозумілі усім принципи порівняння.

За обсягом вантажообігу пам’ятним знаком „Золота тонна” були нагороджені чотири порти України: Керченський, Южний, Мариупольский та Октябрський. А Одеський морський торгівельний порт був нагороджений пам'ятним знаком у номінації „Абсолютний ріст 2007”, оскільки в 2007 році він збільшив вантажообіг на 3,36 млн. тонн.

У номінації «Людина року 2007 на водному транспорті» перше місце посів начальник Одеського морського торгівельного порту Микола Павлюк. Друге і третє місце розділили начальник Іллічівського порту Геннадій Шпаків та директор компанії «Укртрансконтейнер» Анастас Коккін.

В номінації „Золотий причал 2007” одержала перемогу компанія „Трансінвестсервіс”, яка у 2007 році в порту „Южний” здала в експлуатацію причал довжиною 255м.

Також пам’ятними відзнаками були нагороджені компанія „Укрферрі” (за розвиток лінійного судноплавства) та компанії „Укрречфлот”, „Морське інженерне бюро” (за відновлення флоту 2007).
Церемонія нагородження переможців Національного морського рейтингу України, за задумом організаторів, повинна стати щорічним святом, що віддає належне працівникам морської галузі.
По материалам Пресс-службы Одесской ОГА.

 

Читайте також