Авторский концерт Валентина Сильвестрова в Киеве

30.11.2010, 13:17
Авторский концерт Валентина Сильвестрова в КиевеАвторский концерт Валентина Сильвестрова в КиевеАвторский концерт Валентина Сильвестрова в КиевеАвторский концерт Валентина Сильвестрова в КиевеАвторский концерт Валентина Сильвестрова в КиевеАвторский концерт Валентина Сильвестрова в КиевеАвторский концерт Валентина Сильвестрова в КиевеАвторский концерт Валентина Сильвестрова в Киеве
27 ноября 2010 года в Киеве состоялся концерт известного украинского композитора Валентина Сильвестрова. В концерте приняли участие Инна Галатенко и Роман Репка (укр.).

Музична подія відбулася у галереї Фонду сприяння розвитку мистецтв (вул. Фролівська, 1/6) у рамках Циклу концертів камерної музики Music-Review WEEKEND.

Цей концерт розпочав мистецьку ходу авторських концертів класиків сучасної української композиторської школи, є результатом співпраці Національного порталу академічної музики Music-Review Ukraine та Національної спілки композиторів України.

Творчість Валентина Сильвестрова вже не одне десятиріччя викликає яскраві враження у слухачів і надихає молоде покоління композиторів світу до нових пошуків у світі сучасної музики.

Програма концерту під назвою "Сильвестров-Шуман" складалася з творів Валентина Сильвестрова та композитора-романтика Роберта Шумана, творчість якого вже багато років надихає В. Сильвестрова до власних музичних пошуків.

Виконавцями вечора були Інна Галатенко (сопрано) та Роман Рєпка (фортепіано), що складають подружній концертний дует. Останніми роками вокальний дует плідно співпрацює з В. Сильвестровим. Ансамбль здійснив чимало світових прем’єр знаного у світі автора.

Цікаво, що цей вечір вокальної музики знаменував поверненням музикантів на українську сцену після трирічної перерви, пов’язаної з роботою за кордоном.
За матеріалами сайту "Мюзік-Ревю Юкрейн".

Читайте також