Україна отримала статус кандидата у члени Євросоюзу

23 червня глави держав та урядів Європейського Союзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Про це в твітері повідомив Президент Європейської ради Шарль Мішель.

"Європейська рада щойно прийняла рішення про надання Україні та Молдові статусу кандидата в члени ЄС. Історичний момент. Сьогоднішній день знаменує собою вирішальний крок на вашому шляху до ЄС. Мої вітання президенту України Володимиру Зеленському та президенту Молдови Майї Санду, а також народам України та Молдови", - написав він.

23 червня 2022

Європарламент підтримав надання Україні статусу кандидата в ЄС

Сьогодні, 23 червня, Європейський парламент ухвалив резолюцію на підтримку надання Україні та Молдові статусу кандидатів на вступ до Євросоюзу.

Рішення було ухвалене  переважною більшістю голосів. Резолюцію підтримали 529 євродепутатів, проти - 45, утрималися - 14.

"Однозначна і сильна позиція від Європарламенту. Сьогодні Європейська Рада має надати статус кандидата Україні та Молдові і такий же шлях для Грузії. Це покаже лідерство, рішучість і бачення в контексті війни Росії проти України", - повідомила президентка Європарламенту Роберта Метсола.

23 червня 2022