Україна закликає банкірів США та Європи розірвати зв'язки з компаніями, які торгують нафтою рф

Радник Президента України з економічних питань Олег Устенко звернувся до банкірів, зокрема до Джеймі Даймона з JPMorgan Chase і Ноеля Квінна з HSBC, із проханням припинити фінансування компаній, які торгують російською нафтою та продають акції підтримуваних державою нафтогазових груп "Газпром" і "Роснєфть". Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента, посилаючись на британське видання Financial Times.

18 липня 2022

Як платити за газ після зміни постачальника: пояснення "Нафтогазу"

ГК "Нафтогаз України", яка обслуговує велику частину населення країни, пояснила, як сплачувати за газ після зміни постачальників. Про це пише  пресслужба компанії у Facebook.

18 липня 2022

Українські банки вперше за час війни отримали прибуток

Вперше після початку повномасштабних військових дій українські банки отримали прибуток - 6,1 млрд грн у травні. Про це йдеться в даних Опендатабот.

18 липня 2022

У Держспецзв'язку попередили про активізацію шахраїв у соцмережах

У соціальних мережах активізувалися шахраї, які виманюють дані платіжних карток. Зловмисники використовують так звану тематику "грошової компенсації". Про це пише видання "Главком", посилаючись на повідомлення Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

18 липня 2022

Президент України призначив в.о. голови СБУ Василя Малюка

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення тимчасовим виконувачем обов'язків голови Служби безпеки України Василя Малюка.  Відповідний указ  18 липня розміщено на сайті глави держави. 

"Першому заступнику голови Служби безпеки України Малюку Василю Васильовичу тимчасово виконувати обов'язки голови Служби безпеки України",йдеться в указі.  Раніше Зеленський підписав указ про усунення Івана Баканова від обов'язків голови Служби безпеки України.   

18 липня 2022

Президент України відсторонив від посад генпрокурорку Ірину Венедіктову та голову СБУ Івана Баканова.

Президент відсторонив від посад генпрокурорку Ірину Венедіктову та голову СБУ Івана Баканова. Відповідні укази з`явились на сайті Офісу Президента 17 липня 2022 року.

Виконувачем обов'язків генпрокурора призначено Олексія Симоненка. До 30 березня 2019 року він працював офіцером у СБУ, а потім був кандидатом на посаду заступника директора ДБР.

Володимир Зеленський пояснив таке рішення під час свого вечірнього звернення 17 липня.

18 липня 2022

На сайті МОН запрацював чатбот для допомоги вступникам

Від 18 липня 2022 року на сайті МОН майбутні вступники можуть отримати відповіді на запитання щодо вступу до закладів фахової передвищої та вищої освіти. У співпраці з Урядовим контактним центром запрацював чатбот, що стане онлайн-помічником у питаннях вступної кампанії 2022 року.

18 липня 2022