Нацбанк підняв офіційний курс до 36,56 гривень за долар

Національний банк України 21 липня зафіксував офіційний курс гривні щодо долара на позначці 36,56 грн/$. Як зазначає прес-служба регулятора, цей крок зумовлений змінами фундаментальних характеристик економіки України в умовах воєнного часу та зміцненням долара до інших світових валют. Про це повідомляє "Украинский банковский портал".

21 липня 2022

НБУ ввів нові обмеження щодо грошових операцій за кордоном

Національний банк України змінив тижневий ліміт зняття готівкової валюти за кордоном із гривневих платіжних карток. Наразі за сім днів можна зняти до 12,5 тис. грн. Про це пише "Фокус", посилаючись на повідомлення НБУ.

21 липня 2022

Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 25%

Правління Національного банку України ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 25% річних. Ухвалене в червні рішення про підвищення облікової ставки і надалі позначатиметься на зростанні ринкових ставок. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

21 липня 2022

Верховна Рада прийняла два євроінтеграційні законопроекти у довкіллєвій сфері

Верховна Рада України схвалила 18 липня у першому читанні урядовий законопроєкт No6477 "Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів", відповідне рішення підтримали 296 народних депутати. Про це повідомляє "ЕкоПолітика", посилаючись на Міндовкілля.

21 липня 2022

Нацрада анулювала телевізійні ліцензії медіагрупи Ахметова

 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензії національних телеканалів "Україна", "Україна24", "ДОНБАС", "Футбол 1/2/3", "НЛО", "Індиго", які входили до складу "Медіа Група Україна" (МГУ) Ріната Ахметова.

Відповідне рішення представники Нацради ухвалили під час засідання 21 липня 2022 року.

21 липня 2022

Рада ЄС затвердила сьомий пакет санкцій проти рф

Країни Європейського союзу погодили новий пакет обмежувальних заходів проти росії, до якого увійшла заборона на імпорт російського золота Про це йдеться у повідомленні президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн у Twitter.

"Держави-члени погодилися на наші посилені та продовжені санкції ЄС проти Кремля. Я вітаю це. Це посилає сильний сигнал Москві: ми підтримуватимемо високий тиск стільки, скільки буде потрібно", - йдеться у повідомленні.

21 липня 2022