МКБ занялся Интернет-расчетами

11.10.2000, 18:48

Национальный банк Украины дал разрешение использовать Международным коммерческим банком в экспериментальном режиме программное обеспечение Bank On-Line. (укр.)

3 жовтня 2000 року департамент інформатизації Національного банку України погодив використання Міжнародним комерційним банком в експериментальному режимі програмного забезпечення Bank On-Line v 3.0 з використанням мереж загального доступу (в тому числі Інтернет) для клієнтів банку.

МКБ доклав значних зусиль у дотриманні всіх вимог НБУ з питань інформаційного захисту переданої інформації. Таким чином, система on-line banking, яка функціонує в Міжнародному комерційному банку, є першою системою, погодженою до експлуатації Національним банком України, для проведення платежів в режимі on-line banking (в тому числі через Інтернет). Це означає, що клієнти банку мають можливість отримати поточну інформацію щодо стану свого рахунку в режимі реального часу (on-line), а не за фіксовані часові періоди (off-line). Крім того, система забезпечує багаторівневий захист інформації від несанкціонованого доступу та в цілому відповідає вимогам НБУ щодо безпеки проведення платежів.

За словами Заступника Голови Правління, Дядченко Світлани Юріївни, на сьогоднішній день вже були успішно проведені Інтернет-платежі клієнтів банку. Крім того, погодження НБУ на використання програмного забезпечення Bank On-Line дозволяє реалізувати концепцію банківського обслуговування учасників ICB-net - мережі, яка дає можливість проведення платежів між клієнтами банку - Інтернет-магазинами та Інтернет-покупцями.

Міжнародний комерційний банк створює для своїх клієнтів платіжну систему ICB-net для: ведення документооберту (в тому числі платіжних документів) між банком та його клієнтом - фізичною / юридичною особою; купівлі товарів через Інтернет-магазини - учасників платіжної системи ICB-net; сплати послуг Інтернет-провайдера, послуг за мобільний зв'язок та будь-які інші платежі.
Инф. Международного коммерческого банка.

Читайте також