Встреча с парламентариями ФРГ

19.10.2000, 11:41

Несмотря на некоторый спад, немецкие инвестиции в экономику Украины достигли $277 млн., отмечалось на встрече Вице-премьер-министра Украины Михаила Гладия с Вице-президентом немецкого Бундестага Германом Отто Зольмсом, который находится с визитом в Украине по приглашению Верховной Рады. (укр.)

Михайло Гладій висловив задоволення позитивним українсько-німецьких відносин, насамперед активним політичним діалогом на основі консультацій на найвищому рівні.

Михайло Гладій подякував за сприяння німецької сторони у проведенні Другої конференції донорів Чорнобильського фонду "Укриття" в Берліні. Він відзначив суттєвий фінансовий внесок ФРН у вирішення проблеми закриття Чорнобильської АЕС, який складає $49,2 млн.

Сторони обговорили також питання стосовно німецьких інвестицій у ВАТ "Оріана". Михайло Гладій зазначив, що Уряд України працює над вирішенням цієї проблеми, щоб незабаром зняти його з порядку денного. Подальша доля підприємства бачиться в площині санації і реструктуризації його із залученням стратегічних інвесторів. В Україні, підкреслив Михайло Гладій, нині робиться усе, щоб створити сприятливе законодавче поле для іноземних інвестицій. Крім того, позитивна стабілізаційна політика Уряду України, завдяки якій валовий внутрішній продукт за 9 місяців цього року збільшився на 5%, зміцнює довіру іноземних інвесторів до нашої країни.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також