Львовской опере - 100 лет

20.10.2000, 13:59

19 октября оперой Верди "Набукко" на сцене Национального театра оперы и балета в Киеве началось празднование столетнего юбилея Львовского оперного театра. (укр.)

20 жовтня відбудеться гала-концерт за участю провідних львівських солістів, на якому буде присутній глава Львівської облдержадміністрації Степан Сенчук. На урочистості запрошено і Президента України Леоніда Кучму.

Після столичних заходів святкування розпочнуться вже на Львівщині. З цієї нагоди готується до виходу у світ книжка Василя Пилип'юка і ювілейна монета, присвячена 100-літтю Львівської опери.

Не виключено, що свій ювілей Львівський оперний зустріне з новим ім'ям. Адже розглядається питання щодо перейменування його з імені Івана Франка на ім'я Соломії Крушельницької.

Керівник обласного управління культури Роман Лубковський вважає, що наразі необхідно не тільки зафіксувати видатний шлях оперного театру, а й зробити усе, щоб підняти його творчий рівень. Зокрема, повідомляє агентство "Львiвськi новини", планується почати програму повернення наших знаменитих співаків, солістів, які були пов'язані зі Львівською оперою і тепер працюють за кордоном, а також ввести в репертуар більше яскравих національних творів, відновити деякі опери, що звучали 30-50 років тому, дати їм нову інтерпретацію.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також