ВИЗИТ ДЕЛЕГАЦИИ УКРАИНСКИХ ОФИЦЕРОВ В США

14.11.2000, 14:26

С 13 по 16 ноября в Норфолке (США) проходит международный семинар "Процесс оперативного планирования во время проведения операций по поддержанию мира", который организован в рамках программы "Партнерство во имя мира" и проводится для стран-участниц этой программы. (укр.)

В ході семінару його учасники ознайомляться з теорією і практикою проведення миротворчих операцій та, використовуючи досвід національних контингентів, здійснять планування умовних операцій з підтримання миру.

Тим часом, 13-17 листопада, у загальновійськовому центрі бойової підготовки Сухопутних військ США, що в штаті Луїзіана, перебуватиме делегація Збройних Сил України, до складу якої увійшли представники усіх оперативних командувань. Вони прибули сюди також для ознайомлення з методикою планування миротворчих операцій та проведення навчань на рівні бригади - дивізії у стандарті, що використовується у Збройних Силах США. Зокрема, українські офіцери спостерігатимуть за розробкою конкретного сценарію ротації миротворчих підрозділів, довгостроковим плануванням операцій, а також організацією та проведенням брифінгів командування. Цей візит відбувається згідно програми українсько-американських військових контактів на 2000 рік.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також