Военная делегация Польши посетит Украину

21.11.2000, 11:26

Сегодня, 21 ноября, в Украину с трехдевным официальным визитом прибывает делегация Вооруженных Сил Республики Польша во главе с начальником Генерального штаба Войска Польского Чеславом Пьонтасом. (укр.)

Планом візиту передбачено зустрічі з Міністром оборони генералом армії України Олександром Кузьмуком, Секретарем РНБО України Євгеном Марчуком, Міністром закордонних справ України Анатолієм Зленком та переговори з начальником Генерального штабу Збройних Сил - першим заступником Міністра оборони України генерал-полковником Володимиром Шкідченком.

Генерал броні Чеслав Пьонтас також побуває в Національній академії оборони України та на державному підприємстві "АНТК ім. О.К.Антонова".

Очікується, що 21 листопада буде підписано план міжнародного військового співробітництва між Міністерствами оборони України та Республіки Польща.

Про плідні стосунки з Військом польським свідчить той факт, що саме у цьому році відбулося декілька робочих зустрічей між керівниками військових відомств. У складі багатонаціональних сил КФОР у Косово почав діяти спільний українсько-польський миротворчий батальйон. Українські та польські вояки разом брали участь у навчаннях "Козацький степ - 2000" поблизу Феодосії та "Щит миру - 2000" на Яворівському полігоні.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також