Услуги связи станут дешевле

18.11.2000, 11:35

Госкомсвязи и информатизации Украины разработал рекомендацию о снижении в среднем в два раза стоимости использования радиочастот операторами мобильной связи. (укр.)

У наступному році ваша трубка з'їдатиме набагато менше грошей, ніж зараз. Дякувати за це треба Держкомзв'язку та інформатизації України, який розробив рекомендацію про зниження у середньому в два рази плати за використання радіочастот операторами мобільного зв'язку. Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", цей документ подано на розгляд уряду, який найближчим часом має його розглянути. У Держкомзв'язку впевнені, що нові тарифи на використання радіочастот будуть введені з першого січня нового року.

Звісно, це дозволить операторам знизити собівартість своїх послуг, а отже і знизити ціни на користування мобілками.

Фахівці кажуть, що нові тарифи дозволять операторам збільшити кількість абонентів, розширивши базу оподаткування. До того ж, подешевшання вартості радіочастот дозволить компаніям закуповувати додатковий частотний ресурс.

За офіційними даними, з початку року кількість власників мобілок зросла удвічі. Зараз їх нараховується понад 600 тисяч. Але, на думку фахівців, за підсумками наступного року база мобільного зв'язку сягне аж двох мільйонів осіб. А це, у свою чергу, дозволить суттєво знизити тарифи на послуги стільникового зв'язку.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також