"Топаз" - не камень, но не менее ценный

23.11.2000, 13:14

Укрсоцбанк первым из банков-членов ассоциации "Visa International" в Украине намерен присоединиться к национальной системе банковских взаиморасчетов "Топаз". (укр.)

Як відомо, систему "Топаз" запроваджено "Visa International" спільно з Національним банком України з метою спрощення процедури внутрішніх міжбанківських платежів, включаючи операції з банкоматами та торговими терміналами, а також операції з видачі касових авансів. Приєднання до системи дозволить банку випускати картки Visa, які приймаються на сьогодні у більш як 20 мільйонах платіжних пунктів по всьому світу, та здійснювати внутрішні операції з банкоматами та торговими терміналами, використовуючи найдосконаліші технології.

Як зазначив член правління Нацбанку України Анатолій Савченко, спільний проект з "Visa International" вийшов на новий етап розвитку, і "Топаз" починає виконувати нові функції, такі як керування мережами банкоматів та торгових терміналів, а також супроводження емісійної програми Укрсоцбанку. Нові можливості "Топаза" сприятимуть подальшому розвитку безготівкових розрахунків між українськими банками - за допомогою пластикових карток.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також