Сегодня праздник у ракетчиков и артиллеристов

03.11.2000, 12:53

Четвертый год подряд 3 ноября в Вооруженных Силах Украины отмечают День ракетных войск и артиллерии, который утвержден Указом Президента Украины. (укр.)

Саме 3 листопада 1943 року потужні артилерійські залпи сповістили про початок визволення Києва від німецько-фашистських загарбників. Артпідготовка, яка тривала 40 хвилин, була настільки потужною, що наші атакуючі війська на відстані до 2-х кілометрів майже не відчували опору. Щільність артилерії була однією з найвищих за весь період війни і сягала до 450 артилерійських і ракетних систем на 1 км фронту.

За мужність та героїзм, виявлені артилеристами в ході Київської наступальної операції, звання Гвардійських було присвоєно 22 артилерійським з'єднанням і частинам, а трьом з них - найменування Київських, та було їх нагороджено бойовими орденами.

Сьогодні ракетні війська і артилерія є основною вогневою силою Сухопутних військ в операціях, які проводяться із застосуванням звичайної зброї, і виконують до 70% загального обсягу задач по вогневому ураженню противника. Головну увагу при підготовці артилеристів і ракетників у цьому навчальному році приділялось виконанню завдань в оборонних і контрнаступальних операціях, удосконаленню форм і способів застосування РВіА в різних видах бою, веденні маневрених дій, а також вивченню питань застосування високоточної зброї, підвищенню ефективності артрозвідки та живучості ракетних військ і артилерії в бою.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також