В парламенте сегодня рассматривают Госбюджет-2001 во втором чтении

30.11.2000, 11:42

Координационный совет парламентского большинства 29 ноября утвердил решение рекомендовать Верховной Раде Украины на пленарном заседании 30 ноября проголосовать за проект Закона Украины "О Государственном бюджете на 2001 год" во втором чтении. (укр.)

Водночас, голосування з низки статей та положень документа пропонується здійснити під час розгляду законопроекту у третьому читанні. Серед них - стаття проекту Держбюджету щодо фінансування органів державної податкової та державної митної служб України і підвідомчих їм установ. На третє читання також запропоновано винести додаток N3 до законопроекту, що передбачає розподіл видатків Держбюджету, та додаток N6 - щодо розмежування бюджетних видатків між державним та місцевими бюджетами. Крім цього низка депутатських фракцій і груп наполягатимуть на доопрацюванні порівняльної таблиці, підготовленої урядом для розгляду в другому читанні Держбюджету-2001, зокрема, на зазначенні в ній суб'єктів законодавчої ініціативи, яким належить авторство пропозицій до законопроекту.

У третьому читанні законопроект рекомендовано розглянути в пленарному режимі наступного тижня у четвер, 7 грудня. Це потребуватиме внесення змін до постанови парламенту про календарний план проведення шостої сесії Верховної Ради України третього скликання. Відповідно до чинної постанови 4-8 грудня парламентарії мають працювати у комітетах, фракціях і групах. Отже, 30 листопада, ймовірно, голосуватиметься пропозиція щодо внесення змін до календарного плану проведення поточної сесії.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також