В тернопольские соки "вливаются" немецкие инвестиции

30.11.2000, 13:20

Немецкая фирма "Янке" намерена инвестировать около $10 млн. в строительство на Тернопольщине крупного современного завода по производству фруктовых соков. (укр.)

Про це повідомили кореспондентові "УМ" в управлінні переробної промисловості Тернопільської обласної держадміністрації. Згідно з проектом, це буде одне з найбільших серед існуючих зараз в Україні підприємств такого профілю, 5% його продукції вистачить, аби забезпечити потреби в соках всього регіону. Левову ж частку напоїв експортуватимуть у країни Західної Європи, що дозволить одержувати солідні прибутки з відповідними відрахуваннями до місцевого бюджету.

Найважливішим же, на думку головного куратора переробної промисловості області Миколи Білоуса, є намір фахівців новоствореного українсько-німецького СП відродити задля потреб майбутнього заводу занепале впродовж останніх років садівництво у південних, наддністрянських районах Тернопілля. Добрим початком цієї справи стало закладення на орендованій у селянських спілок землі стогектарного смородинового саду. Перші ж соки повинні зійти з конвеєра "Янке" вже наступного року.
Світлана Мичко. Тернопіль.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також