"Українська хвиля" от "Территории А"

28.12.2000, 18:39

20 декабря в Национальном дворце "Украина" состоялось вручение наград "Українська хвиля" ведущим исполнителям украинской песни. (укр.)

Нагородження відбувалося в рамках благодійної мистецької акції "Україні - українська музика", яку мистецька агенція "Територія А" проводила спільно з Київською міською держадміністрацією.

Відзнаки за підписом київського міського голови Олександра Омельченка та президента "Територі А" поета Олександра Бригинця за внесок у розвиток української пісні отримали: народний артист України Тарас Петриненко, заслужені артисти Віктор Павлік та Олександр Тищенко, заслужений діяч мистецтв - Михайло Поплавський, популярна співачка Руслана та гурт "Скрябін". За окремі пісні були відзначені: заслужена артистка України Ані Лорак, співак EL Кравчук та за виконання пісні "Залишись на мить" російські співаки Олексій Глизін і Рустем Султанов. Як "Прорив 2000 року" були нагороджені співачка Росава та гурт "Друга ріка". Під час церемонії нагородження були відзанчені такі україномовні альбоми, що найраще продавалися минулого року: у рок-музиці - альбом "Хвилі Амура" гурту "ВВ", у поп-музиці - альбом "Диво" дуету "Диво" в складі Анжеліки Рудницької та Віктора Павліка.

Нагороди вручали провідні митці, політики, спортсмени, актори. В акції взяли участь близько 30 виконавців, які співали винятково українською мовою. На думку багатьох учасників, акція активує україномовне піснетворення, особливо, якщо відзнака "Українська хвиля" стане традиційною, що й обіцяють організатори акції. Одна з ініціаторів акції - Анжеліка Рудницька - вважає невеличкою перемогою вже те, що спеціально до "Української хвилі" кілька виконавців записали україномовні пісні. Дехто - вперше в житті.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також