Усовершенствуется детская кардиохирургическая служба

04.12.2000, 13:28

Постановлением Кабинета Министров утверждены комплексные мероприятия по развитию детской кардиохирургической службы до 2005 года. (укр.)

Прийняття цього рішення дасть змогу налагодити своєчасну кардіохірургічну допомогу дітям, передусім першого року життя. Адже в Україні щороку народжується понад 6 тисяч дітей з вродженими вадами серця. Всього ж на обліку перебуває понад 42 тисячі таких дітей віком до 14 років. Проте засоби новітньої кардіохірургії дають змогу в разі вчасного оперування врятувати життя і забезпечити нормальну його тривалість у 95% хворих дітей.

Заходами передбачено створити на базі Інституту серцево-судинної хірургії АМН України Науково-методичний центр дитячої кардіохірургії. Через телекомунікаційну мережу він взаємодіятиме з міжрегіональними центрами в Криму, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Львівській, Луганській, Одеській та Херсонській областях. В ході диспансерного обстеження з використанням сучасних комп'ютерних систем буде створено центральний та регіональні реєстри дітей з вродженими серцевими вадами. Враховуючи, що кардіохірургія - високовитратний вид медичної допомоги заходами передбачено додаткове фінансування наміченого з державного і місцевих бюджетів. Буде також залучено благодійницьку та гуманітарну допомогу.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також