Петля для таксиста

07.12.2000, 14:12

Сотрудникам уголовного розыска Ривненской области удалось раскрыть загадочное убийство частного таксиста Петра Шокоты, которое было совершено на днях в лесу недалеко от санатория "Червона калина". (укр.)

Труп чоловіка в багажнику підозрілого автомобіля без номерних знаків виявили мешканці довколишніх сіл. Згідно з висновками судмедекспертизи, смерть потерпілого настала внаслідок механічної асфіксії (удушення). Через певний час після вбивства співробітники карного розшуку вийшли на слід 23-річного Василя Третяка та на десять літ старшого від нього Василя Шміда.

Того злощасного дня ці молодики підійшли до таксиста, який чекав клієнтів у Рівному неподалік кінотеатру "Космос", і попросили відвезти до знайомої подруги. Дорогою один із пасажирів надів на шию водієві мотузку та став душити. Згодом, коли жертва вже не подавала жодних ознак життя, заштовхали тіло в багажник. Забравши з собою документи, гаманець з 11 гривнями, автомобільну аптечку та номерні знаки легковика, нападники зникли в невідомому напрямку. Шміда та Третяка затримали в Києві, де вони прагнули влаштувати свій бізнес. Але про цей благий намір доведеться вбивцям забути надовго. Принаймні за скоєний злочин представники Феміди відміряли їм, відповідно, 15 та 13 років позбавлення волі у виправно-трудовій колонії суворого режиму.
Микола Драганчук. Рівне.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також