Определены крупнейшие инвесторы в экономику Львовщины

16.03.2000, 15:25

Консультационный совет по вопросам иностранных инвестиций во Львовской области определил крупнейших инвесторов в экономику Львовщины в 1999 году (укр.).

Найбiльшим інвестором в економіку Львівщини за підсумками 1999 року стала швейцарська Nestle SA, яка iнвестувала у кондитерську фірму СВІТОЧ 13 мiльйонiв 248,9 тисяч USD. До такого висновку прийшла консультативна рада з питань іноземних інвестицій у Львівській області.

Рада також визнала iнвестором 1999 року за стратегiчними прiоритетами спiльне пiдприємство "Українська хвиля" та кіпрську Нatwave Hellenic American Tellecommunications Wave Ltd, якi iнвестували 5 мiльйонiв 807,2 тисячi USD у створення мережi бездротового фiксованого радiотелефонного зв'язку у Львовi. За розвитком нового виробництва iнвестором року визнано СП "Дунапак-Україна" та угорську Dunapack Papers & Packaging Ltd, якi розгортають виробництво паперових мiшкiв на Жидачiвському целюлозно-паперовому комбiнатi (обсяг інвестицій -- 1 мiльйон 884,5 тисячi USD).

Iнвестором року за випуском конкурентоздатної продукцiї стало львiвське пiдприємство "Колос" та скандинавська компанія Baltik Beverages Holding, якi вiдновили виробництво пива у Львовi, а за розширенням власного виробництва -- компанія "Львівобленерго", у яке фірма Cape Trading Holding Ltd з Британських Віргінських островів інвестувала 8 мiльйонiв 679 тисяч USD. За залучення сучасних технологiй рада вiдзначила компанiю "Грамед", яка створює завод з виробництва iн'єкцiйних розчинів у Дрогобичi.

Рада також вiдзначила державне підприємство "Стрийлісопродукт", на базi якого нiмецька Leistenfabrik Arnold Deppe & Co, створює деревообробне виробництво та вже iнвестувала в нього 666,1 тисячi USD, і львiвську кавову фабрику "Галка", яка отримала iнвестицiю в 300 тисяч USD вiд компанiї E.D.& F.MAN Coffee Ltd. Загалом в економiку Львiвщини за останнi 10 рокiв інвестовано 113 мiльйонiв USD, 45 мiльйонiв з яких -- у 1999 роцi. Инф. газеты "УКРАЇНА-BUSINESS".

Читайте також

Читайте также