НАЧАЛАСЬ АКТИВНАЯ ФАЗА УЧЕНИЙ ВМС УКРАИНЫ

26.04.2000, 16:43

Началась активная фаза сбора-похода кораблей и частей Военно-Морских Сил Украины. (укр.)

Кораблі вийшли у район розосередження, де у складі тактичних груп виконали одиночні підготовчі бойові вправи з застосуванням артилерійського і протимінного озброєння, а також відпрацювали елементи спільного плавання. Відбулася низка командно-штабних навчань, зокрема, з охорони і оборони конвою в районі формування та на переході морем, розгортання на підготовлених позиціях берегових ракетних підрозділів і фактичного супроводження морських цілей, відпрацювання елементів боротьби за живучесть корабля, завантаження морської піхоти на судно тощо.

26 - 27 квітня кораблі та сили продовжать виконувати задачі збір-походу, учбовими цілями якого є відпрацювання всіх видів забезпечення бойових дій, удосконалення морського, польового та повітряного вишколу, підвищення організації боротьби за живучіть кораблів.

Всього буде виконано майже 80 бойових вправ, зокрема артилерійські стрільби, мінно-торпедні, авіаційні, тральнібойові вправи, а також стрільби реактивними глибинними бомбами.

До збір-походу залучено 11 бойових кораблів, 7 бойових і два учбових катери, 7 допоміжних суден, 6 літаків, 10 одиниць бойової техніки та близько 2,5 тисяч чоловік особового складу. Инф. Пресс-службы Министерства обороны Украины

Читайте також