К финансовым проблемам "Березiлля" привыкло

29.04.2000, 11:12

30 апреля - последний день девятого фестиваля "Мистецьке березілля" Финансовые проблемы, ставшие уже традиционными, привели к тому, что вместо запланированных пяти недель фестиваль продлился лишь четыре. (укр.)

Завтра - останній день дев'ятого "Мистецького березілля". Цей фінальний акорд буде суто формальним і прозвучить він після досить тривалої паузи. Романси у виконанні фінансів фестивалю стали вже традиційними, а тому замість п'яти обіцяних тижнів "Березілля" спромоглося лише на чотири, та й то неповноцінних.

Так і не з'явилася помітка "виконано" біля планових рядочків, що анонсували виступи театральних колективів з Індії, Індонезії, Туреччини, Греції. "Пролетіли" й дві "шекспірівські" прем'єри, заявлені напередодні: "Гамлет" Молодого театру та "Річард III" Одеського драматичного театру. Серед останніх подій фестивалю варто назвати вечір балету Ігоря Стравінського "Петрушка" та "Весну священну" в постановці Алли Рубіної. Був зафіксований також і нечуваний випадок мистецького альтруїзму: дирекція іранського театру "Parchin", дізнавшись, що фінансово виснажене "Березілля" не може проплатити проїзд та проживання, вирішила нанести візит в Україну за власний кошт і виступ тегеранців таки відбувся.

Отже, завтра гаївками на вулицях та площах Києва за участю фольклорних фестивалів завершиться дев'яте "Мистецьке березілля". А в одному з найближчих номерів "УМ" читайте інтерв'ю з ідеологом і рушієм цього театрального фестивалю Сергієм Проскурнею. Людмила Олтаржевська. Инф. газеты "Україна молода"

Читайте також