Сэр Хопкинс стал ковбоем

29.04.2000, 11:12

Британский актер Энтони Хопкинс, получивший в 1993 году премию Оскар за фильм "Молчание ягнят", принял гражданство США. (укр.)

62-річний Ентоні Хопкінс відмовився від свого британського паспорта і став громадянином США, повідомила газета Evening standart. Це відбулося минулого тижня в Лос-Анджелесі на невеличкій приватній церемонії. Там були присутні його друзі по роботі, і вони стали свідками його відречення від громадянства британського королівства. Ентоні прибув у Федеральний будинок Лос-Анджелеса зі своєю матір'ю та подружкою Френсін Кей. Вела справу суддя Маргарет Морроу.

У 1993 році Ентоні Хопкінс, який виборов Оскара як кращий актор за стрічку "Мовчання ягня", був нагороджений королевою Елизаветою ІІ титулом "сер" - йому було дозволено його вживати перед своїм іменем. На церемонії отримання американського громадянства Хопкінсу треба було сказати: "Я відмовляюся від титулу, який мені дали раніше". І Ентоні їх сказав.

Проте представники англійського консульства у Лос-Анджелесі заявили, що Хопкінс може продовжувати використовувати свій титул у Великобританії і все ще вважається британським громадянином. Представниця Хопкінса в суді Кетрін Олім не дала жодних коментарів щодо його відречення від титулу, який йому дала королева, але сказала, що актор радий, що став громадянином США. "Ентоні довго жив у Штатах, і прийняття ним громадянства США є вірним кроком", - заявила Кетрін. Як і будь-якому іншому кандидатові на здобуття громадянства США, Хопкінсу треба було пройти перевірку біографії в ФБР, дати інтерв'ю імміграційній службі США та здати тест на знання про Сполучені Штати Америки. Остап Плющенко. Инф. газеты "Україна молода"

Читайте також