Главные события Дня Киева - в центре столицы

26.05.2000, 11:07

Праздничная программа Дня Киева, отмечаемого ежегодно в последнее воскресенье мая, предусматривает множество интересных мероприятий для киевлян и гостей города. (укр.)

Чудове щорічне весняне свято - День Києва відбудеться, як завжди, останньої неділі травня. Але тоді буде апогей, преамбулою до якого стануть події попередніх днів. Це і відкриття лінії швидкісного трамвая на Троєщині, і пуск тролейбуса до Кібернетичного центру, і багато чого іншого. До Дня Києва приурочений V весняний вернісаж "Сучасний київський модерн", який відкриється о 17.00 26 травня у міській галереї мистецтв "Лавра". А що буде в суботу та неділю?

Субота, 27 травня. О 10.00 біля Арки дружби народів розпочнеться День громадських організацій столиці "У третє тисячоліття в мирі та порозумінні". О 9.30 на Театральній площі (біля Національної опери) - мистецьке свято для дітей "Дитячий цвітограй". О 14.00 в Державному музеї книги і друкарства України (вул. Січневого повстання, 21, корп. 9) відкриється нова експозиція "У нове тисячоліття - з невмирущою книгою". А на майдані Незалежності з 18.00 виступатимуть зірки сучасної музики з концертом "Разом у нове тисячоліття".

Неділя, 28 травня. Головною подією цього дня стане урочисте освячення Михайлівського Золотоверхого собору о 10.00. Заходи, присвячені Дню Києва, відбуватимуться в усіх районах столиці. На Європейській площі о 17.00 розпочнеться святкова шоу-програма "Свято краси в місті краси". О 18.00 Співоче поле Печерського ландшафтного парку запрошує на концерт майстрів мистецтв та лауреатів міського огляду народної творчості "Київ древній, віковічний". Кращі хорові колективи виступлять з "Київською хоровою феєрією" о 20.00 на майдані Незалежності. За годину тут розпочнеться театралізоване дійство "На зламі тисячоліть". О 22.00 над майданом Незалежності спалахне святковий феєрверк, а о 22.30 ракетами розквітне небо над Співочим полем. На Андріївському узвозі в суботу і неділю з 10.00 проходитиме свято народних ремесел і образотворчого мистецтва, виступатимуть артисти подільських театрів. З 17.00 у Зеленому театрі Гідропарку в ці дні проходитиме II міжнародний фестиваль "Блюз під каштанами". Людмила Бакалець. Инф. газеты "Вечірній Київ".

Читайте також