Спортивные журналисты со всего мира собрались в Форталезе

01.06.2000, 16:09

Делегация украинской Ассоциации спортивных журналистов впервые принимала участие в работе Всемирного конгресса Международной ассоциации спортивной прессы. (укр.)

Делегація вітчизняної Асоціації спортивних журналістів України (АСЖУ) за сприяння віце-консула Посольства Бразилії в Україні пана Жеральдо да Роша Сільва і спонсорів нещодавно брала участь у роботі 63-го Всесвітнього конгресу Міжнародної асоціації спортивної преси (AІPS), що проходив у бразильському місті Форталеза. Вперше за роки незалежності наша держава була представлена серед делегатів цього форуму, тоді як у Будапешті торік уже відзначалось 65-річчя АІPS. Нині ж до складу цієї організації входять спортивні журналісти 131 країни світу.

Чимало уваги на конгресі було приділено Олімпіаді-2000 в Сіднеї, передусім, організації роботи представників засобів масової інформації на цих Іграх, взаємодії спортивної журналістики з телебаченням й Інтернетом, співробітництву творчих колективів усіх континентів, діяльності прес-центрів на міжнародних змаганнях, акредитації кореспондентів тощо.

Як сказав кореспонденту "Урядового кур'єра" президент АСЖУ України Михайло Волобуєв, він особисто з цікавістю довідався на конгресі про те, що громадські об'єднання спортивних журналістів у Литві, Грузії, Німеччині, Великій Британії, Кореї та інших країнах мають фінансову підтримку з боку уряду на організаційну роботу, міжнародні зв'язки, інші заходи. Це сприяє інтеграції журналістських організацій у європейські та світові структури, поліпшенню їх домашньої діяльності.

Наступний конгрес АІPS пройде у 2001 році в Торонто (Канада). Іван Гром'як. Инф. газеты "Урядовий кур'єр".

Читайте також