ЕВРОРУЛЕТКА ЗАКРУТИТСЯ В ПЯТНИЦУ

17.06.2000, 13:47

23 июня в Женеве состоится жеребьевка квалификационных раундов Лиги чемпионов и Кубка УЕФА. (укр.)

У найпрестижнішому клубному євротурнірі виступатиме два наших клуби. "Шахтар" або "Кривбас" стартуватиме в другому кваліфікаційному раунді 26 липня. В обох випадках наш делегат буде "сіяним". Адже, як і торік, під час "розсіювання", береться до уваги індивідуальний рейтинг клубу, що формується із суми коефіцієнта клубу за останні п`ять років та п`ятирічного показника національної федерації.

Отже, якщо "Шахтар" (або "Кривбас") стане віце-чемпіоном України, то спочатку жеребкування, радше за все, обере йому в суперники одного з переможців першого кваліфікаційного раунду, де найсильнішими командами є югославська "Црвена Звезда", болгарський "Левськи", латвійський "Сконто", молдовський "Зімбру". А вже в разі успіху в третьому кваліфікаційному раунді опонент у нашої другої команди буде гранд на кшталт "Милана", "Інтера" або "Валенсії". А може, і міцний середнячок - "Спарта" або "Славія". Київське "Динамо" також має високий рейтинг, тож серед "сіяних" буде і воно. Динамівцям може випасти суперник на будь-який смак - як "Рейнджерс" та "Андерлехт", так і "Хака" та "Анортосис".

Щодо нашого першого представника в Кубку УЄФА (другий стартуватиме у вересні з основного раунду), то "Ворскла" буде "сіяною" і уникне на старті "Брюгге" або "Селтик". Надто велика ймовірність того, що "випаде" одна з команд країн СНД, адже їх буде в "несіяній" групі чотирнадцять. Инф. газеты "Український футбол".

Читайте також