Разрешено использование "временных" автомобилей

19.06.2000, 19:11

Постановлением правительства от 14 июня 2000 года разрешено свободное использование транспортных средств, изготовленных свыше 8 лет назад и ввезенных гражданами Украины для временного пользования под обязательства об обратном вывозе.

Постановою Уряду дозволено вільне використання транспортних засобів, виготовлених понад 8 років тому та ввезених громадянами України для тимчасового користування під зобов'язання про зворотне вивезення. Для цього їм дозволено здійснити митне оформлення таких автомобілів, якщо вони зареєстровані в органах ДАІ до 1 січня 2000 року.

Таким чином вирішено проблему щодо майже 90 тисяч тимчасово ввезених до початку цього року в Україну автомобілів. Змінами до законів щодо фінансування дорожнього господарства, що набули чинності з 1 січня 2000 року, заборонялося використання цих автомобілів, якщо власники їх не були визначені як такими в момент перетину митного кордону. Нині створено умови для встановлення такого статусу. Передбачається, що при митному оформленні одного з "тимчасових" автомобілів до бюджету надходитиме майже 6 тисяч гривень. Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також