Кто-кто в мешке с комбикормом сидит?

23.06.2000, 17:54

В ходе проведения совместных оперативно-поисковых мероприятий сотрудниками УСБУ и УМВД Украины в Винницкой области и налоговой милиции задержано 60 иностранцев, преимущественно выходцев из стран Центральной и Юго-Восточной Азии, нелегально пребывавших на территории Украины.

Двадцять індусів та п'ятеро китайців "попалися" у Жмеринці на залізничному вокзалі. Індуси в паспортах не мали віз на право перебування в Україні, а китайці замість паспортів користувалися довідками про їх втрату.

У с. Вербовець Муровано-Куриловецького району увагу правоохоронців привернув автомобіль "Шкода", в якому в схованці під мішками з комбікормом сиділи 23 нелегальних мігрантів з Індії, Афганістану, Шрі-Ланки та Китаю без будь-яких документів. Провідником до румунського кордону в них був громадянин Росії, 33-річний житель Санкт-Петербурга. При ньому працівники СБУ виявили карту-схему з маршрутом, адреси та телефони осіб, причетних до переховування нелегалів.

Ще одна аналогічна група затримана в с. Рахни Лісові Шаргородського району. Сумнівів немає: вінницькі правоохоронці вийшли на один із добре організованих, постійно діючий канал нелегального перевезення іноземців за кордон.

Затримані, перед тим, як їх у супроводі працівників міліції відправили до Києва для подальшої депортації, зізналися, що головною метою їхнього незаконного перебування на території України був намір перебратися до країн Західної Європи. Іван Ковтонюк. Вінницька область. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також