На взлете - Ан-3

23.06.2000, 12:48

В селе Красилов Ставищенского района на Киевщине состоялись демонстрационные полеты детища АНТК им.Антонова - хозяйственного самолета Ан-3.

Під час цієї своєрідної презентації було оброблено 700 гектарів угідь. За досить короткий час фахівці пересвідчились у перевагах нового літака над можливостями його пращура - невтомної "бджілки" Ан-2. Щоправда, новинка є модифікацією свого попередника.

За словами провідного конструктора Ан-3 Володимира Задорожного, завдяки оснащенню літака турбогвинтовим двигуном підвищеної потужності, подовженому фюзеляжу і модернізованому обладнанню він переважає антоновського первістка за всіма виробничими показниками і умовами безпеки польоту. Працює він на дешевшому пальному, має значно більшу вантажопідйомність, і керує ним один пілот.

На жаль, в Україні поки що ця модель серійно не випускається, натомість за неї взялися на Омському ВО "Полет". Вже протягом 2000 року там дадуть путівку в небо двадцяти таким літакам, а наступного - тридцяти. Причому як в сільськогосподарському, так і в транспортному, лісо-пожежному і лісо-патрульному варіантах. А перші серійні машини вже надійшли в розпорядження експлуатаційних підприємств.

Залишається сподіватися, що на Вінницькому авіаремонтному заводі зроблять усе можливе для освоєння виробництва цього такого потрібного всім літака, як це й передбачено угодою між урядами України і Російської Федерації. Юрій Медуниця. Инф. газеты "Урядовий кур'єр".

Читайте також