Встреча Виктора Ющенко с Джулианом Беренгаутом

29.06.2000, 11:19

26 июня состоялась встреча Премьер-министра Украины Виктора Ющенко с Главой Миссии МВФ Джулианом Беренгаутом. (укр.)

26 червня відбулася зустріч Прем'єр-міністра Віктора Ющенка з Главою Місії Міжнародного Валютного Фонду Джуліаном Беренгаутом. Місія Фонду перебувала в Києві з метою обговорення умов відновлення співробітництва між Україною та МВФ в рамках програми розширеного фінансування (EFF).

Під час зустрічі сторони обговорили поточний стан виконання державного бюджету та перспективи ліквідації касового розриву. Джуліан Беренгаут в цілому відзначив продуктивність його попередніх переговорів з експертами Міністерства фінансів, в ході яких сторонам вдалося значно зблизити позиції щодо оцінки розміру касового розриву в бюджеті та шляхів його скорочення. Макроекономічні показники за перші п'ять місяців цього року також сприяють поліпшенню прогнозу фахівців МВФ щодо можливості усунення розриву.

Також йшлося про усунення негативних явищ в українській енергетиці, що має значно сприяти кращій збалансованості бюджету. Глава Місії позитивно оцінив нещодавно прийняті Верховною Радою законодавчі акти та заходи Уряду, спрямовані на запровадження працюючих ринкових механізмів в цьому секторі. Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також