"Украина" реорганизуется

12.07.2000, 18:52

Банк "Украина" завершил очередной этап реструктуризации. (укр.)

У результаті кожна з регіональних дирекцій перейшла на роботу за єдиним балансом, що дозволило консолідувати ресурси банку та оптимізувати діяльність установ. Одночасно на базі 527 балансових філій створено 519 безбалансових територіально відокремлених відділень.

Як зазначено в постанові правління банку про проведення другого етапу реструктуризації банку, передбачається оптимізація мережі відділень та скорочення до 30 відсотків персоналу.

"Скорочення персоналу на запровадження безбалансових відділень замість балансових зовсім не означає зменшення нашої присутності на ринку, - наголосив заступник голови правління банку Михайло Власенко. - Філійна мережа банку дісталася нам ще з радянських часів, зараз вона малоефективна. Ми приводимо систему у відповідність до сучасних вимог, оптимізуємо чисельність відділень у залежності від навантажень, а також працюємо над підвищенням ефективності мережі".

Реорганізація філійної мережі дозволила спростити процедуру відкриття та закриття безбалансових відділень. Відтепер банк значно швидше вирішує питання щодо створення своїх структур в тому чи іншому населеному пункті. Тривалість їх функціонування вимірюється тільки одним критерієм - ефективністю роботи.

"Ми провели колосальну роботу. Звичайно, реорганізація пов'язана з матеріальними витратами. Той факт, що банк зазнав збитків у першому півріччі цього року, не є свідченням нашої слабкості, а тільки безперечної необхідності спрямовувати кошти на реструктуризацію банку та на формування резервів", - сказав Власенко.

Структурні зміни, що відбуваються в банку "Україна", є результатом реалізації Програми реструктуризації банку, затвердженої загальними зборами акціонерів 24 березня 2000 року. В програму також ввійшли вимоги МВФ. Прес-служба банку. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також