Наше долото лучше

19.07.2000, 10:50

Американская фирма "Смит Интернешнл", а конкретнее, ее представительство "Смит Евразия" собирается вложить инвестиции в Дрогобычский долотный завод, чтобы существенно улучшить качество оборудования, которое здесь производится. (укр.)

До речі, на території колишніх союзних республік працювало лише чотири подібних підприємства. Та й нині Дрогобицький долотний експортує свою продукцію до США. Його продукція коштує від ста до п'яти тисяч доларів, натомість аналогічна, дещо модернізована, американського виробництва - від семи до сімдесяти тисяч. За словами президента фірми "Сміт Євразія" Марка Садикова, їх насамперед цікавить українська якісна сталь. Інвестори обіцяють налагодити на цьому підприємстві систему надання послуг з обслуговування долотного обладнання, а також підготувати спільні нафтові проекти. Наразі "Сміт Євразія" складає свої пропозиції і прогнози розвитку заводу на п'ять років уперед. Йдеться, зокрема, про збільшення номенклатури продукції до 365 типів.

За словами голови Львівської облдержадміністрації Степана Сенчука, який мав зустріч з представниками фірми "Сміт Євразія", вони можуть розраховувати на придбання контрольного пакета акцій Дрогобицького долотного заводу. Щоправда, зауважив, що позитивних результатів діяльності підприємства чекає вже за рік, адже місцеву владу цікавить збільшення робочих місць на цьому заводі (нині їх майже дві тисячі). Юрій Боруцький. Львів. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також