Мешок для зарплаты железнодорожников

28.07.2000, 16:50

К концу года размер заработной платы работников железной дороги составит 580 гривен. По этому показателю железнодорожники займут седьмое место среди наиболее оплачиваемых профессий. (укр.)

Як повідомив генеральний директор "Укрзалізниці" Георгій Кірпа, на сьогодні зарплата вже збільшилася на 20%, повністю ліквідовано заборгованість з зарплати і майже вдвічі скоротилися борги перед бюджетом.

За словами пана Кірпи, зараз повним ходом іде реформування залізничної галузі, яке насамперед спрямоване на розробку механізмів державного регулювання граничного рівня тарифів на комплекс транспортних послуг та їх доступність. Також у планах "Укрзалізниці" - поліпшення технічної бази. Разом з польськими фахівцями розробляються проекти щодо ремонту вагонів на заводах Ковеля та Луганська, а на базі Луганського вагонобудівного заводу проходить іспит перший вітчизняний дизель-потяг. У листопаді стане на рейки й український електропоїзд.

Серед успіхів залізничників Георгій Кірпа назвав приріст вантажообігу та пасажиропотоку, збільшення транзитних вантажів і, насамперед, зменшення "бартеризації" в галузі. Так, за півріччя поточного року залізничники отримали за перевезення 85% "живими" грішми. Сергій Хавтура. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також